søndag 8. mars 2009

Dag 2: utforskning av New Delhi!




Dagen i dag startet med en frokost på taket av hotellet. Vi fikk servert en noe stusslig amerikan breakfast, loff med syltetøy (uten bær med masse sukker) og appelsin juice. Etter mange loffskiver ble vi likevel mette og turen gikk til Lotus templet sør i Delhi. Selvsagt tok vi tuktuk dit, som vi faktisk er blitt ganske fortrolig med.


Etter hvert som vi nærmet oss kunne vi se en grønn oase i det fjerne, til en forandring. Midt i denne oasen lå et stort flott tempel formet som en diger lotus blomst. Dette er et tempel hvor mennesker fra alle verdens religioner er velkomne til å be. Vel inne i templet var stillheten herskende, barbent gikk vi rundt i templet og nøt stillheten. Alt vi hørte var den raslende lyden av dekorasjonen til indiske kvinner.




Vel ute av parken ble vi på nytt tilbudt en eksklusiv tuktuk tur, denne gangen til Red Fort som desverre var stengt i dag. Sjåføren som var veldig hyggelig viste oss likevel rundt i byen. Vi fikk både høre om Gandhi og hans tempel og hinduismens gudommeligheter. Vi ble også guidet gjennom slummen og Old Delhi hvor store deler av befolkningen er muslimer. På dette tidspunktet var sjåføren blitt litt varm i trøya og forklarte at alle muslimer var millitær for Al Quida. Morsom fyr!


Vel inne i by kjernen gjorde vi unna en god porsjon vindusshopping og slappet av i parken for å nyte det fine være og den pulserende folkemengden. Her fikk vi erfare at det finnes mange måter og tjene til livets brød på. Vi fikk nemlig tilbud om å få vasket ørene våre med Q-tips, ikke slike som vi har i Norge da denne var til flergangsbruk.. Skeptisk!All denne skepsisen gjorde at folket rundt oss la ekstra godt merke til oss og vi måtte flytte til en annen del av parken.


Her traff vi en veldig hyggelig indisk gutt, omtrent på vår alder. Han studerte engelsk språk her i New Delhi og var svært intressert i Europa og dermed også oss. Ivrig fortalte vi om hvordan Norge og Europa var, og like ivrig fortale han oss om India. Han fulgte oss så til et annerkjent turistkontor slik at vi kunne booke bil med sjåfør for Argraturen neste lørdag. Dette til den nette sum av 259 kr/pers. Billig !!


Vi har det ellers fint og er blitt litt mer fortrolig med India.




Dagens ord fra Delhi:When you are flying here, close your eyes.When you arrive, open your eyes and look at paradise." Sitat fra vår nye venn Barath fra parken"


Ingen kommentarer: